Dit is de site van het Kitten Adoptie Centrum en is een onderdeel van Dierenopvang 't Heerveld.

Kittens die bij ons binnenkomen, zijn gevonden of afgestaan. Vanuit de opvang werken wij met gastgezinnen. Wanneer er plek is in een gastgezin, gaat het kitten(s) bij voorkeur hier naar toe. Hier krijgt het kitten de aandacht en socialisatie die het verdiend. Wanneer er geen gastgezin meer beschikbaar is, blijven de kittens bij ons in de opvang.

In de opvang is een speciale kittenruimte waar de kittens heerlijk met elkaar kunnen spelen, of na een drukke dag een eigen slaapplekje mogen zoeken. Onze vrijwilligers komen dagelijks langs om de ruimtes schoon te maken en de kittens te verzorgen en aandacht te geven.

Onze kittens zijn minimaal 9 weken oud voordat ze geplaatst worden, zodat de inenting (in de 8e week) nog 1 week kan inwerken en de kittens nog beter gesocialiseerd zijn. Alle kittens zijn voor dat ze worden geplaatst: ontwormd, onvlooid, minimaal 1 maal ingeënt (afhankelijk van hun leeftijd mogelijk vaker) en gechipt. Dit betekent ook dat ze minimaal 1 keer volledig zijn nagekeken door onze dierenarts. Wanneer uw kitten 8 maanden is mag u terug komen voor het laten castreren of steriliseren van uw kitten, dit is bij het adoptiebedrag inbegrepen.

De kosten voor adoptie van een kitten (en ook een volwassen kat) zijn 95 euro. Als een kitten ook de (noodzakelijke) 2e inenting heeft gehad, zijn de kosten 105 euro. Als u dit zelf bij een dierenarts laat doen, bent u meer kwijt! 

In onze opvang verblijven ook volwassen katten en konijnen, deze kunt u vinden op: www.dierenasiels.com

Graag tot ziens bij Dierenopvang 't Heerveld!